Wasmachine / Wasautomaat

Verleng de levensduur van Wasautomaten

Voorkom teveel gebruik van zeep. De hoeveelheid zeep wordt bepaald door de hardheid van het water. Hoe vol is de machine gevuld met was en hoe vuil is deze (licht vervuild, normaal vervuild of sterk vervuild) Voorkom overbelading.

Wasmachine doet niets meer

Als de wasmachine niets meer doet kan het zijn dat er geen spanning op de wandcontactdoos of elektrische aansluiting staat. Dit is eenvoudig te testen door de wasmachine stekker in een ander stopcontact te stoppen. Controleer eventueel ook in de meterkast of er een stop is gesprongen.

Wasmachine stinkt

Als u veel of alleen op lage temperaturen wast blijven er schimmels en bacterien achter in de wasmachine. Dit kan ook de huid irriteren en de machine gaat erg stinken. Er wordt dan ook aangeraden om de machine eens per maand op een kookwas te laten draaien met een speciaal schoonmaakmiddel (is in de handel verkrijgbaar ) u kunt hiervoor ook een kopje soda korrels gebruiken.

Wasmachine centrifugeerd niet of nietgoed

Kijk of de pompzeef schoon is als namelijk het water niet of slecht afgepompt wordt zal deze ook niet of slecht centrifugeren (let op bij ingestelde spoelstop cetrifugeerd deze ook niet)

Wasmachine maakt veel lawaai en danst over de vloer

Na verloop van tijd kunnen de stelpootjes van de wasmachine los gaan zitten dit kan een rammelend geluid geven als de machine gaat centrifugeren. U kunt dit oplossen door de pootjes te stellen en met de contramoer te borgen.

Machine geeft op display storing

Probeer de machine te resetten door de machine enige tijd uit te schakelen of indien aanwezig te resetten door functie schakelaar op nul te zetten

De trommel van de wasmachine draait niet

Kijk of de aandrijfriem niet gebroken is en of te trommel niet vast zit

Pomp problemen?

Kijk of de pomp niet vast zit door muntje of iets dergelijks in pomphuis. Let er wel op als de machine vol met water is deze door het verwijderen van filter leeg loopt